Історики знайшли пам’ятки епохи енеоліту та ранньозалізного віку під час реконструкції дороги між Жовквою та Кам’янка-Бузькою.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомили в Рятувальній археологічній службі.

Так, стало відомо, що нещодавно на місці поселення "Сопошин-2" стартували археологічні розкопки. Ці поселення датуються епохою енеоліту та ранньозалізного віку. Серед знайдених артефактів – фрагменти ліпного посуду та крем’яні вироби.

Фото Рятувальної археологічної служби


Також археологам вдалось зафіксувати об’єкти і знахідки, які датуються XVIII – ХІХ ст. і можуть бути пов’язані з невеликим, нині полишеним, хутором в урочищі “Боднарова”. Розкопки, як і будівельні роботи, тут триватимуть у два етапи – у 2020 та 2021 роках.

Вже наступного року фахівці РАС готуються до масштабніших розкопок. Їх проведуть на поселенні ранньозалізного віку Воля-Жовтанецька-1, яке розташоване на розвилці автодоріг Зіболки – Батятичі – Дальнич.

Фото Рятувальної археологічної служби

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Раніше портал писав про те, що у Чорнобилі грибники назбирали десятки кілограмів радіоактивних "смаколиків": "перевищують норму в 10 разів"

Також портал Знай писав, що прикарпатець знайшов "пальці мерця" в горах, кадри не для людей зі слабкими нервами. Прикарпатець виявив дуже рідкісний гриб.

Також портал Знай писав, що у Львові зник відомий вчений і колишній футболіст, який має проблеми з пам'яттю: "не згадає навіть свого імені" Відомо, що чоловік має проблеми з пам'яттю, тому може забувати де живе і як його звуть.