Львів став першим містом в Україні, у якому офіційно заговорили про обмеження в’їзду для автомобілів з дизельними двигунами.

Так, виконком Львівської міської ради затвердив “Комплекс першочергових заходів щодо поліпшення проблем якості повітря у Львові”. Одним з пунктів цього комплексу передбачено “до 2030 року заборонити в’їзд у місто дизельним автомобілям”. Тобто власники дизельних автомобілів мають десять років, щоб позбутися своїх свого транспортного засобу, про це пише Еспресо.

Варто зазначити, що у місті оголоси боротьбу не лише з дизельними автомобілями. Уже з наступного року на окремі перехрестя з найвищим рівнем забруднення заборонять в’їжджати вантажівкам, а також обмежать рух транспорту, який не відповідає визначеному євростандарту палива чи безальтернативного приводу. Під обмеження потраплять також автівки, випущені до 1991 року.

Дорога, скріншот: YouTube
Дорога, скріншот: YouTube


Проте начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова зізналась що, попри затверджений “Комплекс першочергових заходів щодо поліпшення проблем якості повітря у Львові”, місто поки що не має механізмів боротьби з “неекологічним” транспортом, у тому числі й дизельним.

“Наприклад Німеччина федеративна, тому міста там мають більше повноважень для запровадження заборон. Нам, аби обмежити використання у місті транспорту з дизельними двигунами, потрібно прийняти зміни до законодавства. Утім, сподіваюсь, що до 2030 року такі зміни приймуть.

Можливо, заборона стосуватиметься не всіх автомобілів, а лише тих, що не відповідатимуть певним екостандартам. Бо ж зрозуміло, що авто з дизельним двигуном, якому два-три роки і десять-п’ятнадцять років – це різний рівень викидів.“, – каже Олександра Сладкова.

Натомість власники авто з дизельними двигунами не вірять, що в Україні можуть їх заборонити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Нагадаємо, Кернес роздав мажорні стипендії і без того казково багатим Добкіну і Фельдману.

Як повідомляв "Знай.ua", хто має право отримувати пенсію за родичів: перелік осіб, яким держава перерахує гроші.

Знай.ua писав, підлога Києва тремтить під холодними батареями, а підлога ходить вдома голяка - у Кличка все пояснили.