Львівський лікар та кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Юрій Бунь запропонував просте вирішення проблеми спалювання сухої трави селянами. Відповідну заяву він зробив під час засідання Львівського прес-клубу.

Читайте Знай в Google News!

За словами Юрія Бунь, неможливо змусити селян силовими методами припинити спалювати суху траву у своїх дворах. Він вважає, що залякування і множинні штрафи з боку влади ніяк не подіють на громадян. Замість цього їм необхідно дати мотивацію.

"Пам'ятаєте, як за радянських часів купити пристойну книгу можна було тільки в обмін на макулатуру? І люди несли стоси газет, журналів, різних паперів - щоб отримати бажаний роман. Не змусити, покарати, а заохотити - так влада повинна розмовляти з паліями", - сказав Юрій Бунь.

Доктор вважає, що дана проблема легко вирішується - достатньо лише побудувати сміттєпереробний завод на Львівщині. При його наявності, селяни замість масових вогнищ на полях і у дворах будуть фасувати сухостій і віддавати його на переробку. В ідеалі, щоб по селах їздила спеціальна машина, яка збирала б сировину у жителів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"У багатьох країнах Європи з цієї сировини виготовляють паливні брикети в якості альтернативи вугіллю і газу. У нас про це мало хто чув. А запропонує якийсь ентузіаст таке рішення - у влади знайдеться тисяча причин, чому такий проект не можна реалізувати. Тому так і живемо: караємо, лякаємо, а результату немає. Владі так легше. Однак, це шлях в нікуди", - констатує Юрій Бунь.

На закінчення лікар підкреслив, що не заохочує такий "метод лікування" паліїв сухостою, як залякування:

- Людину переконує не страх, а мотивація. Покажіть курцеві рентгенівський знімок його легенів - кине він курити? Я сумніваюся. Покажіть селянину, як виглядають його легені, якщо він з року в рік дихає димом від спаленого листя, - навряд чи це його зацікавить. А якби людина знала, що на сухому листі можна заробити, то з радістю погодилася б на таку пропозицію, - упевнений експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові фекалії з каналізації можуть затопити цілу вулицю.

Як повідомляв портал Знай.иа, Зеленський залучить австрійський бізнес до розвитку гірськолижних курортів Карпат.

Також Знай.иа писав, що львів'яни масово закуповують нові машини, кінець епохи бідності.