На колишньому подвір’ї НКВС у Львові знайшли десятки нагробних єврейських плит.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Так, стало відомо, що невеликий внутрішній дворик колишньої тюрми на Лонцького у Львові майже повністю вистелений нагробними плитами єврейських поховань. Десятки таких нагробних єврейських плит «мацев» знайшли 3 липня працівники пошуково-ексгумаційного центру «Доля».

Фото: Галина Терещук


Зазначається, що надгробними плитами вистелений внутрішній двір колишнього управління НКВС у Львові, потім КДБ, а сьогодні ця територія перебуває в користуванні СБУ у Львівській області. Працівники пошуково-ексгумаційного центру «Доля» припускають, що під надгробками можуть бути людські останки.

Варто зазначити, що на окремих «мацевах» чітко прочитується ім’я і прізвище івритом і польською мовами, також видно дати смерті – 1910, 1938, 1939 роки.

Фото: Галина Терещук


«Це показує злочинне обличчя комуністичного тоталітарного режиму, який робив нелюдські речі. Вистелити замість граніту чи бетону «мацеви» – чи людина, яка має почуття гуманності, може таке зробити? Але це показує сутність комуністичного режиму», – каже керівник пошуково-ексгумаційного центру «Доля» Святослав Шеремет.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сад на кістках: на Львівщині відкопали закатованих жертв Сталіна, фото 18+

Також Знай.uа писав, що в Польщі вандали осквернили братську могилу воїнів УПА

Також Знай.uа писав про те, що розстрільний список НКВС: як радянські окупанти показово розправлялися з українськими націоналістами