Львівський апеляційний суд підтвердив вирок лікарю, якого звинувачували у смерті породіллі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Так, стало відомо, що львівський апеляційний суд підтвердив законність вироку Тячівського районного суду у справі щодо лікаря пологового відділення Хустської райлікарні.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот


Відомо, що підозрюваний, недбало виконував свої обов’язки, приймаючи пологи у пацієнтки допустив тяжку крововтрату, що призвела до смерті жінки. Молода 30-річна жінка з села Копашнева, Хустського району, померла вночі з 28 на 29 червня. Задля об’єктивності було залучено експерта з іншого району та призначено всі необхідні експертизи.

Наразі медика суд визнав винним у неналежному виконанні професійних обов’язків (ч. 1 ст. 140 КК України) та призначив найважчу міру покарання — 1 рік позбавлення волі.

Крім цього лікар та Хустська районна лікарня мають сплатити потерпілим 400 тисяч гривень моральної шкоди, 45,3 тисяч гривень матеріальної шкоди, понад 31 тисяч гривень шкоди завданої смертю матері її неповнолітнім дітям. Також суд зобов'язав сплачувати 1/4 частини заробітної плати на утримання трьох дітей померлої породіллі.

Нагадаємо, раніше маленька українка і дочка ветерана АТО потребує термінової допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дворічна українка з Волині чекає допомоги у боротьбі з небезпечною хворобою.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що сім'я хворої на рак крові дитини залишилася без даху над головою.