На Львівщині попрощалися з медиком, який помер від ускладнень коронавіруса. Він віддав 40 років життя роботі і допомоги людям. Трагедія сталася в Сокалі Львівської області. Там помер фельдшер швидкої допомоги Роман Кріль. Про це повідомляє Сегодня.

Друзі, рідні та колеги медики розповіли, що він по праву вважався найкращим лікарем Львівщини. Чоловік не уявляв свого життя без роботи. Дружина Романа Марія Кріль розповіла, що він, швидше за все, заразився під час одного з виїздів. Так як багато пацієнтів приховують від диспетчера симптоми хвороби або просто брешуть. Також вона зазначила, що для заражених коронавірусом є окремі бригади медиків, які мають спеціальні костюми і захист.

Роман Кріль Фото: надане Р. Шведом виданню Сегодня

Марія Кріль розповіла, що хвороба Романа протікала дуже стрімко. 25 травня у нього піднялася температура до 38,5 градусів. Вони відразу ж почали прийом антибіотиків. Роман Кріль зробив комп'ютерну томографію легень, яка показала пневмонію і у нього запідозрили COVID-19. Вже через кілька днів прийшов позитивний результат тестування.

Далі Романа Кріля поклали в лікарню, але пізніше перевели в пульмонологічне відділення. Дружина розповіла, що чоловік був у свідомості до останнього дня. З 26 травня він почав прощатися з дітьми та рідними, а 31 травня його серце зупинилося.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Сама ж Марія Кріль зазначила, що у неї не було захворювання, було лише інфікування і останній тест показав негативний результат. Також у неї не було симптомів хвороби.

Головний лікар Сокальської райлікарні Роман Швед зазначив професіоналізм Романа Кріля і його відданість роботі. Він також розповів, що сім'я померлого – династія медиків.

Нагадаємо, Знай писав, що тернополянка перемогла коронавірус і відзначила 90-річчя.

Знай повідомляв, що в Україні зафіксовано 483 нових випадки захворювання коронавірусом.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині за життя борютсся троє дітей.