У польському місті Лодзь зафіксували перший випадок заражения коронавірусом з Китаю. Про це 27 лютого повідомляє місцевий сайт Express Ilustrowany. Вірус знайшли у 25-річної дівчини.

Як виявилося, 25-річна дівчина провела місяць на відпочинку в Таїланді. У польський Лодзь вона повернулася 22 лютого, почувала вона себе погано. За повідомленням ЗМІ, тест на наявність коронавірус показав позитивний результат, інфіковану перевіряють. Офіційного підтвердження або спростування інформації про випадок коронавіруса в Польщі поки що не було.

крапельниця, скріншот з відео
крапельниця, скріншот з відео
випадковий скріншот з відео

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 влади Китаю повідомили про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником цього захворювання став новий тип коронавіруса. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів. Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавіруса з Китаю по всій земній кулі. За даними Моз, в світі станом на 27 лютого зареєстровано 82 164 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 801 - летальні, одужали 32 тис. 897 осіб. Найбільше хворих - у Китаї, де кількість підтверджених випадків становить на сьогоднішній день 78 тис. 630, померли 2 тис. 747 осіб. На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання COVID-19 в 17 країнах. В Україні жодного підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше Коронавірус завадив виробництва бюджетного iPhone SE2, Apple змінює терміни

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українка в Італії підхопила смертельний коронавірус, землячка в очікуванні вердикту лікарів

Також «Знай.ua» писав, що Вже двох українців госпіталізовано з підозрою на коронавірус – наростає паніка